Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
Kultura

Kultura

Pojďme se bavit: Je tu hudba, film, knihy, výstavy, nechybí exkluzivní recenze

Životní knockouty

Životní knockouty

Dal vám život ránu na solar? Nejste v tom sami, čtěte skutečné příběhy

Rozhovory

Rozhovory

Politici, umělci, zkrátka každý, kdo má co říci

Kauza uprchlíci

Kauza uprchlíci

Legální i nelegálni migranti je problém, který hýbe Českem

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě celebrity dobrovolně neřeknou?

Milovník dobrého jídla nemusí po obědě funět jako hroch a baštit pouze ‘prázdné‘ kalorie. Jak si pochutnat, a ještě přitom udělat něco pro své zdraví?

23.10.2016
Milovník dobrého jídla nemusí po obědě funět jako hroch a baštit pouze ‘prázdné‘ kalorie. Jak si pochutnat, a ještě přitom udělat něco pro své zdraví?

Foto: margit.cz

Popisek: Výtvarnice, fotografka, ochránkyně zvířat a kuchařka zdravých a báječně chutnajících jídel Eva Francová

U plného talíře zdaleka nejde jen o to nacpat se k prasknutí a dodat svému tělu pocit naprosté blaženosti. Co sníme a vypijeme, bychom měli vybírat i podle toho, co právě ta či ona potrava přináší našemu tělu. Pokračování kuchařského bestselleru Zdraví ze Svatojánu vydává nakladatelství Motto.

Říká se, že ne každou nemoc je možné vyléčit jídlem, ale žádná nemoc se beze změny stravy vyléčit nedá. Pokud připustíme, že veškerý hmotný i nehmotný svět je pouze různá forma energie, musíme zákonitě dojít k tomu, že energií je i to, co sníme a vypijeme. Je moc dobře, že začínáme přemýšlet o našem jídle i v tomto kontextu. Naše vlastní zdraví by ale mělo být jen jedním z hledisek, skrze které posuzujeme naši potravu. Měli bychom si uvědomit, co naše nenasytnost způsobuje nejen nám samým, ale i okolnímu světu jako celku. Všichni jsme na jedné lodi a ta loď se jmenuje Země. Novou dávku zdravých receptů pro všechny milovníky dobrého jídla přináší pokračování kuchařského bestselleru Evy Francové Zdraví ze Svatojánu.

Kuchařka ze Svatojánu

Autorka Eva Francová žije s rodinou ve Svatojánském Újezdu nedaleko Jičína. Je výtvarnicí na volné noze, autorkou úspěšného food blogu Kuchařka ze Svatojánu a také fotografkou. Její blog je zásobárnou vegetariánských a veganských receptů, inspirovaných kuchyní našich babiček a ‘šmrncnutých‘ asijskou exotikou. Jídla, která uvaří, také fotografuje. Na její velké zahradě, plné starých stromů, rostou bylinky vysazené i divoké. Miluje staré recepty našich babiček, které ale nápaditě, a především chutně přizpůsobuje dnešní době.
Autor: Eva Francová
Žánr:
moderní kuchařka
Nakladatelství:
Motto

Ukázka z knihy:

Kuchařka ze Svatojánu

Kuchařka ze Svatojánu

Kuchařka ze Svatojánu

Kuchařka ze Svatojánu

Vložil: Adina Janovská

Tagy
kniha,

Komentáře

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace